..
e-mail: infowatir@yahoo.com

Bahasa Gaul Jaman Ayeuna

  • TYPO

Typo teh naon sih? Tytyt pondok? Tyncak podol? Tiap ngetwit banyak banget yang bilang typo. Salah sahuruf ngaromong typo, salah sakata ngaromong typo,  salah beungeut oge typo lain?

Setelah mencari di google apa yang dimaksud dengan Typo. Menurut wikipedia, Typo adalah singkatan dari Typhographical Error. Yaitu istilah yang digunakan untuk menyatakan "kesalahan penulisan" atau "salah tulis". Contohna ieu yeuh:  "sekarang kita kanjut kemana?", "duh ieu sayur kutang uyah".
Dan saya juga pasti nya pernah typo da ada yang komen kaya gini:

Nya eta urang mah wajar weh da urang mah hp na ge canggih atuh layar sentuh tea geningan.

Dasar orang Indonesia, tiap aya nu salah ketik di timeli pasti langsung di retweet typo, meni penting kitu nya nguruskeun tweet batur, padahal mah lamun sakirana kaharti keneh mah teu kudu cape cape ngabejaan typo.

Tapi aya oge jalema anu pagaweanna typo salah ketik wae. Tah eta teh loba sababna. 
  1. Hp alus teuing.
  2. Ngetik na make sarung tinju
  3. Kuku tara dipotongan nepika ciga grandong
  4. Boloho
 Intina mah kunaon sih barudak jaman ayeuna resep pisan ngomentaran typo? Salah ketik wae raribut, komo deui lamun salah  mencintai seseorang. Hanjirrr.

  • GWS 

Tah lamun ieu beda deui caritana, kalo arti sebenernya sih GWS itu Get Well Soon. Get itu Mendapatkan, Well itu Baik, Soon itu Segera. Jadi Get Well Soon itu artinya segeralah dapatkan calon pendamping yang baik.. Lain ketang, Get Well Soon itu ucapan untuk orang yang gering yang artinya cepet sembuh.


Tah ieu yeuh, kalakuan budak jaman ayeuna mah. Batur gering ngadon dileleweh GWS (Gering Wae Sateh) atawa GWS (Geura Wafat Sia).
Teu boga pipikiran yah anak jaman sekarang teh. Gimana kalo ada hati yang terluka dengan perkataan itu :(

  • E&Q2

Ieu yeuh paling ngetren ditanah sunda jaman ayeuna mah. Lamun aya keur chating atawa keur twitter pasti weh aya kata ieu.
Nabilah JKT48 w/ #BukuWatir
Geus araraneh barudak jaman ayeuna mah. Padahal pas taun 1962 mah euweuh nu make bahasa bahasa gaul teh.
Tapi teu nanaon lah. Mumpung arurang ngarora keneh, hayu urang lestarikan heureuy yang asik dan gak bikin orang sakit hati dengan omongan kita. Terlebih lagi dengan tutur bahasa kita yang lembut dan bersahaja. Teu nyambung nya..


21 comments:

  1. MANG WATIR..!
    Maenya kamari kami ka toko buku ti*se*ra deuk meser buku watir 2 terus ceuk teteh kasir na teh cenah "Tacan aya neng, nuju mesen keneh, dongkapna paling ke akhir minggu". atuh duitna di jajankeun baso heula :(((

    ReplyDelete
  2. Carekan atuh si teteh kasir na. Marukana meuli baso kitu kudu dipesen heula :(

    ReplyDelete
  3. anjir go blog kitu maneh tir :((

    ReplyDelete
  4. Tir baturan urang ngaranna Terry bogoheun ka ente, tapi ngaran tukangna satria.. :((

    ReplyDelete
  5. uing ge typo tir yeuh thla ek searching @infowatir jd @infowasir :D

    ReplyDelete
  6. eit.. wawuh oge kang unknown? enya eta baturan urg hayangeun ka maneh tir.. karunya rumasa duriat kanu cinta nepi ka erek bunuh diri.. tp teu jadi da sieun tea.. ayeunanhirup kagulung ku gengsi... kopdarkeun lah..

    ReplyDelete
  7. tir ari kamu boga kabogoh gak sih? mau lah jadi kabogoh kamu :*

    ReplyDelete
  8. tir tadi aku bade meli buku info watir, tapi ceuk nu di gr*m*d*a teh 'can aya a, meureun bulan enjing aya na a' njir nyeri hate di kitu keun tir, nya ek meuli loba aku teh :'(

    ReplyDelete
  9. E&Q2 teh naon tir? merk knalpot lain? :(

    ReplyDelete
  10. tir ari didinya sabenerna aww atawa lalaki :/

    ReplyDelete